Orlovi preko Švedske do polufinala

Srbija je do pobede došla snažnom odbranom i efikasnom igrom u napadu a najbolji strelac tima bio je Marko Vujin sa pet golova.

Četiri gola dao je Žarko Šešum dok su Dalibor Čutura, Ivan Nikčević i Rajko Prodanović dali po tri.

U timu Švedske najbolji je bio Kim Ekdal Du Ric koji je čak osam puta pogodio mrežu Srbije, Niklas Edberg dao je četiri gola.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Švedska 24:21

Švedske je bolje počela meč i bila u vodstvu na startu utakmice. U 12. minutu Šveđani su imali i tri gola prednosti kada je Kim Anderson pogodio za 6:3.

Posle tog vodstva Šveđana usledila je serija Srbije od pet golova za prednost od 8:6.

Do kraja meča Srbija je vodila iako su se Šveđani više puta približili na jedan gol razlike. Prelmni deo meča odigrao se na sedam minuta do kraja kada je Srbija serijom od tri gola došla do 23:19.

(old_image)

Posle toga poraz Šveđana ublažio je sa dva gola Ekdal Du Ric a konačan rezultat postavio je Šešum za plasman Srbije u polufinale.

Meč je u beogradskoj hali Arena pratilo više od 14.000 gledalaca od kojih je većina zdušno bodrila Srbiju.

Pobedom protiv Švedske Srbija je obezbedila plasman u polufinale a poslednji meč u grupi igraće protiv Makedonije u sredu od 20.15.

Na tabeli Grupe Jedan Srbija je prva sa sedam bodova, Nemačka je na drugoj poziciji sa pet, treća je Danska sa četiri, Makedonija i Poljska sakupile su po tri boda a Švedska je poslednja sa 2 poena.

Srbija: Marjanac, Šešum 3, Vujin 5, Nikčević 3, Manojlović, Toskić, Stanić 15 odbrana, Ilić 2(1), Marković 1, Prodanović 3, Stojković 2, Rnić, Beljanski, Čutura 3, Stanković 1, Nenadić

Švedska: Anderson, Lundstrom 2, K. Anderson 2, Jernemir, Ekberg 4, Doder, Palicka, Stenbaken 1, Larholm, Karlson 1, Jakobson 3, Sjostrand 17 odbrana, Petersen,Du Ric 8, Barud, Nilson

Rezultati današnjih mečeva:

Poljska - Makedonija 25:27

Danska - Nemačka 28:26

Srbija - Švedska 24:21

Tabela Grupe jedan:

1. Srbija 7
2. Nemačka 5
3. Danska 4
4. Makedonija 3
5. Poljska 3
6 Švedska 2

Beta

Pogledajte još