Selektorski posao je najvažniji u engleskom fudbalu

0

Novi selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžon rekao je danas da je to najvažniji posao u domaćem fudbalu i pozvao je javnost da mu pruži podršku.

„Ovo je najvažniji posao u engleskom fudbalu, a ja sam privilegovan što mogu da ga preuzmem. Jedva čekam da počnem da radim i nadam se da će svi stati uz tim“, rekao je 64-godišnji Hodžson novinarima na predstavljanju.

On je potpisao ugovor na četiri godine, što znači da će biti na čelu ekipe i za Svetsko prvenstvo 2014. i Evropsko 2016. Vest Hem će napustiti na kraju sezone, 13. maja, a onda će voditi Englesku na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Na klupi će zameniti Fabija Kapela, koji je otišao u februaru zbog spora sa nacionalnim savezom oko oduzimanja kapitenske trake Džonu Teriju. Hodžson je do sada bio selektor Švajcarske, Finske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Nadajmo se da će svi stati uz nas i pobrinuti se da radimo kao tim i postignemo rezultate koje u Engleskoj svi očekuju i žele“
, rekao je Hodžson.

Glavni favorit za selektorsku funkciju od februara bio je Hari Rednap, a neki igrači su ga javno podržali.

„Svaki trener treba da osvoji igrače. Nije mi prvi put da se našem u grupi koju ne poznajem, ali moja biografija navodi da sam se dobro snalazio u tim situacijama. Svaki trener na novom poslu treba da bude siguran da su igrači uz njega, ujedinjeni u jednom cilju. Mi smo Engleska, fudbalski tim Engleske. Zanimamo mnoge. Nosim veliku odgovornost, ali i igrači takođe“
, rekao je on.

Trener je radio u klupskom fudbalu u Engleskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Švajcarskoj i Italiji, u kojoj je dva puta bio na čelu Intera.

„Nema nikakve sumnje da poznaje međunarodni fudbal
„, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Engleske Dejvid Bernstin.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.