Pobede Lejkersa, Bostona i Filadelfije

U ostalim mečevima igranim između utorka i srede, Boston je pobedio Atlantu sa 87:80, a Filadelfija je savladala Čikago sa 109:92. U te dve serije rezultat je sada 1:1.

Lejkerse su do trijumfa odveli Kobi Brajant sa 38 poena i Endru Bajnam sa 27 poena i devet skokova. Tim iz Los Anđelesa imao je i 19 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali se ona tri minuta pre kraja smanjila na samo četiri poena.

Neizvesnost je otklonio Brajant penalima 9,4 sekunde pre kraja. Treća utakmica igra se u noći između petka i subote u Denveru.

Navijači u Čikagu ovacijama su pozdravili povređenog Derika Rouza, koji je šepajući napustio teren pošto je došao do terena i doneo loptu za utakmicu, ali posle toga nisu imali mnogo razloga za slavlje.

Filadelfija je izjednačila rezultat u seriji na 1:1, iskoristivši odsustvo Rouza, koji će propustiti ostatak sezone zbog povrede kolena.

Seventisikserse su do trijumfa predvodili Džru Holidej sa 26 i Lu Vilijams sa 20 poena. Filadelfija je uglavnom ujednačen meč prelomila u trećoj četvrtini, koju je dobila sa 36:14, i tako od osam poena zaostatka došla do vođstva od 83:69.

Serija se sada seli u Filadelfiju.

Boston je do "brejka" došao zahvaljujući sjajnoj partiji Pola Pirsa, pomoću koga je tim došao od 11 poena "minusa" u drugom poluvremenu do konačnog trijumfa od 87:80.

Pol Pirs je završio meč sa 36 poena i tako nadoknadio odsustvo beka Rejžona Ronda, koji je kažnjen zato što je zakačio sudiju u prvoj utakmici serije.

Saša Pavlović je proveo 13 miunuta na terenu za Boston i postigao je četiri poena.

Beta

Pogledajte još