Rosi dobio otkaz zbog udaranja Ljajića

"Nažalost, to je bio ozbiljan incident i neverovatno je, jer je Rosimirna osoba. Morali smo da ga otpustimo, morali smo nažalost, da donesemo takvu odluku. Ovaj klub je u poslednjih nekoliko godina stekao neke određene vrednosti koje se poštuju. Razgovaraćemo ponovo o tome šta se dogodilo i šta je Ljajić rekao. I protiv fudbalera će biti preduzete određene mere", rekao je Dela Vale posle meča.

Rosi je u 32. minutu meča protiv Novare u Seriji A, pri vođstvu protivnika od 2:0, zamenio Ljajića, koji je potom ironično aplaudirao treneru.

POGLEDAJ VIDEO: Trener Fiorentine prebio Ljajića

Njih dvojica su se prvo verbalno sukobili, a onda je italijanski stručnjak fizički nasrnuo na fudbalera i nekoliko puta ga udario pesnicom.

Vlasnik Fiorentine je kazao da je posle meča razgovarao sa Rosijem i da je on spreman da se izvini.

"Razgovarao sam sa Rosijem i on mi je dao objašnjenje. Spreman je da se izvini, on je stvarno dobar čovek, što je dokazao tokom karijere, ali morao sam da donesem ovu odluku. Žao mi je zbog njega jer ne zaslužuje da ga ljudi gledaju na ovaj način, ali smo morali da ga otpustimo", kazao je Dela Vale.

Dela Vale je dodao da je tužno što se incident dogodio kada je Fiorentina gotovo obezbedila opstanak u Seriji A.

"Bilo je toliko stresa, koji je akumulirao prethodnih nekoliko meseci, iako ne može biti nikakvog opravdanja. Kada (Rosi) bude pogledao snimak, tačno će shvatiti šta se desilo. Tužno je što smo gotovo obezbedili opstanak u ligi, a sada smo u ovoj situaciji", dodao je on.

Meč je završen nerešeno 2:2 i Fiorentini je u preostala dva kola potreban jedan bod da bi obezbedila opstanak u Seriji A.

Beta

Pogledajte još