Budući predsednik mora na čelo Parade ponosa

BEOGRAD, 3. maja 2012. (Beta) - Budući predsednik Srbije prvo što treba da uradi jeste da stane na čelo Parade ponosa, pokazali su rezultati ankete o očekivanjima LGBT populacije od izbora 6. maja koju su pokrenule organizacije Kvirija centar (Queeria centar) iz Beograda i Izadji iz Novog Sada.

Najviše očekivanja LGBT populacija ima od koalicije Preokret, a slede liste Za bolju Srbiju - Boris Tadić i Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić, rezultati su niza anketa koje su pokrenule te dve organizacije na sajtu www.rozelistici.org.

Zabrana Parade ponosa, kao i koalicija s Draganom Markovićem Palmom uticala je na rejting Socijalističke partije Srbije medju gej populacijom, pa se ta stranka našla na 4. mestu po popularnosti, navodi se u saopštenju organizacija Kvirija centar iz Beograda i Izadji iz Novog Sada.

Na pitanje "Šta budući predsednik prvo treba da uradi za LGBT zajednicu u Srbiji", najviše glasova dobila je opcija - Da stane na čelo Parade ponosa (29 odsto), a zatim sledi adekvatno sankcionisanje homofobičnog ponašanja (19 odsto), kao i podrška LGBT organizacijama (17 odsto).

Pogledajte još