Tragedija u Banjaluci: Tinejdžer se predizirao steroidima i umro

0

Tinejdžer D.K. (16) iz Banjaluke preminuo je usled prekomernog uzimanja preparata za povećanje telesne mase, odnosno steroida.

Tačan uzrok smrti, kako piše Dnevni avaz,  verovatno nikada neće biti rasvetljen, jer je D.K. sahranjen u utorak na lokalnom groblju u mestu Kuljani kod Banjaluke, a u međuvremenu nije urađena obdukcija tela.

Preminuli tinejdžer redovno je išao u teretanu.

– Išao je u prvi razred srednje škole, a osnovnu je završio u Zalužanima. Njegovi školski drugovi pričaju da se predozirao steroidima i drugim hemijskim preparatima i da mu je zbog toga otkazalo srce – ispričao je poznanik pokojnog tinejdžera za „Dnevni avaz“, a prenosi Blic.

Patolog i direktor Zavoda za sudsku medicinu u Banjaluci Željko Karan ispričao je da su ga kontaktirali članovi dečakove porodice i tražili da se uradi obdukcija, ali da on nije mogao da im izađe u susret jer u ovom slučaju nema krivičnog dela, pa je samim tim isključena i mogućnost da nadležno tužilaštvo naredi obdukciju.

– S velikom sigurnošću može se potvrditi da se u ovom slučaju radi o srčanoj smrti izazvanoj prekomernim uzimanjem hemijskih supstanci. Međutim, da bi se utvrdio precizan uzrok, bilo je neophodno uzeti uzorke tkiva i organa i uraditi hemijsko-toksikološku analizu, a mi u BiH nemamo takvu laboratoriju. To, naravno, puno košta i porodica je verovatno odustala od daljnjih pretraga – objasnio je Karan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.