Tragedija u Banjaluci: Tinejdžer se predizirao steroidima i umro

Tačan uzrok smrti, kako piše Dnevni avaz,  verovatno nikada neće biti rasvetljen, jer je D.K. sahranjen u utorak na lokalnom groblju u mestu Kuljani kod Banjaluke, a u međuvremenu nije urađena obdukcija tela.

Preminuli tinejdžer redovno je išao u teretanu.

- Išao je u prvi razred srednje škole, a osnovnu je završio u Zalužanima. Njegovi školski drugovi pričaju da se predozirao steroidima i drugim hemijskim preparatima i da mu je zbog toga otkazalo srce - ispričao je poznanik pokojnog tinejdžera za "Dnevni avaz", a prenosi Blic.

Patolog i direktor Zavoda za sudsku medicinu u Banjaluci Željko Karan ispričao je da su ga kontaktirali članovi dečakove porodice i tražili da se uradi obdukcija, ali da on nije mogao da im izađe u susret jer u ovom slučaju nema krivičnog dela, pa je samim tim isključena i mogućnost da nadležno tužilaštvo naredi obdukciju.

- S velikom sigurnošću može se potvrditi da se u ovom slučaju radi o srčanoj smrti izazvanoj prekomernim uzimanjem hemijskih supstanci. Međutim, da bi se utvrdio precizan uzrok, bilo je neophodno uzeti uzorke tkiva i organa i uraditi hemijsko-toksikološku analizu, a mi u BiH nemamo takvu laboratoriju. To, naravno, puno košta i porodica je verovatno odustala od daljnjih pretraga - objasnio je Karan.

Pogledajte još