Investiranje u Srbiji zavisi od lokalnih samouprava

BEOGRAD, 3. maja 2012. (Beta) - Strane direktne investicije u Srbiji pre svega zavise od sposobnosti lokalnih samouprava, a manje od države, ocenjeno je u četvrtak u Beogradu na konferenciji dnevnog ekonomskog lista "Privredni pregled".

Pored geografskog položaja opštine ili grada, izgradjene saobraćajne i komunalne infrastrukture, bitno je da se investitorima omoguće pravovremene i istinite informacije o svim segmentima budućeg poslovanja, odnosno da se izgradi predvidljiv poslovni ambijent, rečeno je na skupu koji je bio posvećen mogućnostima i podsticanju ulaganja u Srbiju.

Zamenik direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Bojan Janković ocenio je da se "od 2005. godine investiciona klima u Srbiji popravila", dodavši da se održala ekonomsku i političku stabilnost "koju su ulagači prepoznali".

"Napravili smo sistem da se lakše, brže i preciznije servisiraju potrebe investitora", kazao je on i naveo da je napravljena baza investicionih lokacija, kao i baza lokalnih dobavljača koji bi mogli da rade za velike strane kompanije.

Pogledajte još