Pune beogradske bašte…

0

Predlažem vam da zajedno krenemo u posetu bašti jednog poznatog beogradskog restorana.

Zamislite tu baštu – 12-ak stolova, a nad njima krošnje nekoliko dobrih bgd listopadnih stabala. U jednom trenu pred restoranom staje džip i u baštu ulazi debelo telo značajne medijske face. Za njim ulaze namršteni likovi nekoliko telohranitelja dotičnog.

Minut-dva i u restoran ulazi velika faca oblasti međunarodnih voda i sa njim njegovi telohranitelji. Džip su ostavili iza ugla.

Posle nepunih deset minuta u restoran ulazi i velika faca čijim imenom umesto baba roge moderni roditelji plaše decu ukoliko neće da idu na spavanje ili da jedu supicu. Naravno, i sa njim je nekoliko namrštenih telohranitelja.

Za pola sata u baštu ulazi još nekoliko likova, naravno, svi sa telohraniteljima. Slika bašte: nekoliko njih jede ili maše tompusima po vazduhu. U isto vreme gomila njih sedi i pije kiselu vodu stalno se obazirući oko sebe. Veliki broj njih stoji nedaleko od stolova. Pun restoran, a samo par osoba jede dok ostali gledaju – Srbija u malom. Idealna slika za neku razglednicu. Uz tekst: Mnogo pozdrava iz telohraniteljske Srbije. Plus što ovaj svakodnevni dekor uveče upotpuni i po neka poslovna telohraniteljka.

U isto vreme u Novom Beogradu, dva cirkusa održavaju svoje predstave svakoga dana. Deke i bake vode svoje unučice i unučiće da gledaju klovnove, velike životinje, opasne zveri i akrobatske veštine onih koji se prvo popnu visoko pa za inat zakonu gravitacije opstaju na visini i tako vam prosto kradu aplauze.

Obratite pažnju: klovnovi, opasne zverke, velike životinje, akrobatske veštine onih koji se popnu visoko na društvenoj lestvici pa u inat svim zakonima opstaju na visini… Sve je tu – u bašti jednog beogradskog restorana. Samo aplauzi izostaju. Plaćati ulaznicu za cirkus je suvišno. Srbija vam nudi bar ovu mogućnost da uštedite pare.

Dača Kocjan

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.