Kako krave utiču na državno uređenje

Kao da su neka Baba Kurana i Joca diler seli u sporedni sobičak nekog kafića i dogovorili celu ovu šaradu sa mlekom i uljem, a Vlada je nesrećna zbog toga i oštro protestuje... Ova hit izjava za čas je ušla u konkurenciju za knjigu na kojoj radim, a pod nazivom: 101 najveća glupost koju sam čuo u otadžbini Srbiji.

Kada smo već kod mleka, da vidimo mi gde se zaista nalazimo u ovom trenutku. Pokušaćemo do istine da dođemo preko stare priče o opisima državnih i društvenih uređenja preko krava.

Dakle, feudalizam je opisan ovom rečenicom:

Imate dve krave. Vi ih muzete, ali vam feudalac uzima veći deo mleka.

A evo kako je opisan socijalizam:

Imate 2 krave. Država [vlast] ih oduzme i stavi ih u štalu sa svim ostalim kravama. Vi se starate o svim kravama. Država vam svakog dana daje po čašu mleka!

Na redu je opis kapitalizma:

Nemate krave. Banka vam ne daje pare da ih kupite jer nemate nijednu kravu da uložite kao zalog!

Evo kako je opisana demokratija:

Imate 2 krave. Komšije odlučuju kome pripada mleko!

A evo i opisa parlamentarne demokratije:

Imate 2 krave. Komšije odaberu nekog da vam kaže kome pripada mleko.

Sadašnje stanje u Srbiji najbolje je opisano preko „socijaldemokratije, odnosno savremenog društva u kojem kobajagi vlada socijalna pravda“ i preko „države u tranziciji“. Vi odlučite šta je trenutno bliže Srbiji.

Evo kako su krave prošle u socijademokratiji bliskoj komunizmu:

Delite 2 krave sa komšijama. Stalno se sa njima svađate ko ima veće "sposobnosti", a ko veće "potrebe". U međuvremenu, niko ne radi, niko ne dobija mleko, a krave crknu od gladi!

A evo i opisa države u tranziciji, i tu prepoznajemo Srbiju:

Imate 2 krave. Morate da se starate o njima, ali država i mafija uzimaju svo mleko. Kradete koliko god možete i prodajete na crno!

Dok razmišljate o tome u kojem je društvenom uređenju Srbija bolje opisana, ne mogu da izdržim a da vam ne pročitam opis globalističkog društva preko krava:

Imate 2 krave-Šarulju i Belku. Muzete ih i pokušavate da prodate mleko, ali vas u tome sprečavaju nevladine organizacije koje tvrde da je mleko kancerogeno. Prodate krave državi po bagatelnoj ceni. Ona ih preproda svetskoj korporaciji po nešto višoj bagatelnoj ceni. Korporacija od vas otkupi štalu po bagatelnoj ceni, na nju postavi bilbord sa slikama "svetskih krava" muzara, Šarulje i Belke, čije mleko (inače sasvim isto) sada košta 5 puta više. Slogan "mleko ljubavi" smislila je nevladina organizacija sa početka priče.

Bilo da imate krave ili ne, veliki pozdrav!

Dača Kocjan

Pogledajte još