Nova knjiga Stenlija Velsa

0

BEOGRAD, 4. maja 2012. (Beta) – Izdavačka kuća "Clio" predstavila je u petak knjigu "Šekspir i družina" Stenlija Velsa, koja govori o vremenu u kojem je živeo Vilijam Šekspir i uticaju tog doba i drugih pisaca na njegovo stvaralaštvo.

BEOGRAD, 4. maja 2012. (Beta) – Izdavačka kuća „Clio“ predstavila je u petak knjigu „Šekspir i družina“ Stenlija Velsa, koja govori o vremenu u kojem je živeo Vilijam Šekspir i uticaju tog doba i drugih pisaca na njegovo stvaralaštvo.

Autor knjige je na konferenciji za novinare izjavio da je Šekspir u tom delu stavljen u kontekst pozorišta njegovog vremena, istakavši da je on bio proizvod svog doba i pod uticajem pozorišta i drugih pisaca.

Knjiga upravo počinje opisom pozorišta 16. veka i načina na koji su pozorišni ljudi tada radili. Vels je ukazao da je saradnja pisaca bila uobičajena u to vreme i da je jedan pozorišni komad često pisalo više autora.

„Najveći razvoj u šekspirologiji u poslednjih 30 godina jeste sazanje da je Šekspir saradjivao sa drugim autorima“, rekao je Vels, navodeći kao primere predstave „Timon Atinjanin“, koju je pisao sa Tomasom Midltonom i „Tit Andronik“ sa Džordžom Pilom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.