Uhapšeni srpsko – albanski dileri

0

Policija u austrijskoj pokrajini Koruška saopštila da je razbiila trgovinu narkoticima i uhapsila bandu srpsko-albanskih narko dilera.

Zaplenjeno je, kako se navodi, tri kilograma kokaina, „najboljeg kvaliteta“ u vrednosti od oko milion evra.

Komandant policije u Koruškoj Volfgang Raheger rekao je da je od početka do sredine nedelje ukupno šest osoba uhapšeno, prenose agencije i elektronski mediji.

Bandom dilera je, kako tvrdi policija, rukovodio 36-ogodišnji državljanin Srbije koji je nastanjen u Filahu. Njegov 34-ogodišnji brat, takođe je bio uključen u ove nelegalne poslove.

Drugi državljanin Srbije stavio je stan na raspolaganje za skladištenje robe. Dva Albanca, koji žive u Italiji, bili su posrednici, a kurir za transport droge bio je jedan belgijski državljanin poreklom sa Kosova. On je donosio drogu u Austriju svojim vozilom preko Nemačke i Salcburga do Koruške.

Svi osumnjičeni bili su već poznati policiji u vezi narkotika, a jedino je Belgijanac bio i međunarodno poznat.

Šest osoba nalaze se u istražnom zatvoru u Klagenfurtu i prva saslušanja su obavljena. Osumnjičeni su delimično priznali dela za koja se terete, ali negiraju pojedine optužbe i međusobno se optužuju.

Hapšenje je obavila specijalna jedinica austrijske policije „Kobra“ nakon višemesečnih istraga, u saradnji s kriminalističkom službom.

Pretresom stanova pronađeno je tri kilograma kokaina, kao i manja količina drugih narkotika. Policija smatra da je kokain bio namenjen za tržište Koruške.

(Beč, 5.maja 2012.)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.