Vodja neonacista preti izdajnicima otadžbine

0

ATINA, 6. maja 2012. (Beta-AFP) – Lider grčke neonacističke "Zlatna zora" Nikos Mihaloliakos poručio je u nedelju uveče da je "došlo vreme za strah izdajnika otadžbine" nakon ulaska te stranke u parlament, kako pokazuju procene rezultata poslaničkih izbora.

ATINA, 6. maja 2012. (Beta-AFP) – Lider grčke neonacističke „Zlatna zora“ Nikos Mihaloliakos poručio je u nedelju uveče da je „došlo vreme za strah izdajnika otadžbine“ nakon ulaska te stranke u parlament, kako pokazuju procene rezultata poslaničkih izbora.

„Stižemo!“, uzviknuo je Mihaloliakos na konferenciji za novinare u jednom atinskom hotelu, okružen grupicom mladića, obrijanih glava.

Oko 200 simpatizera neonacista okupilo se u sali, dok su ostali napolju slavili izborni uspeh, bacajući petarde.

Prema procenama, ta nasilna i rasistička grupa imaće bar 19 od ukupno 300 poslanika u Parlamentu, pošto je osvojila 6,9 odsto glasova.

Vodja grupe koga grčka štampa naziva „Firerom“, Mihaloliakos (55) citirao je i Julija Cezara „Dodjoh, videh, pobedih“ (Veni, vidi, vici).

On je rekao da će se ta grupa boriti protiv „svetskih uzurpatora“ i „ropstva“ koje su Evropska unija i Medjunarodni monetarni fond nametnuli njegovoj zemlji.

Po dolasku na konferenciju za novinare, on je optužio prisutne strane novinare da šire laže o njegovom pokretu koji je poslednjih meseci ublažio direktno pozivanje na Hitlera u korist neke vrste nacional-socijalizma na grčki način.

„Grčka je samo početak“, poručio je lider neonacista.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.