Kako izgleda klub Dejvida Linča?

0

Dejvid Linč dizajnirao je svoj klub u Parizu, i nazvao ga "Silencio". Naziv je jasna referenca na film Mulholland Drive, jedan od velikih klasika ovog reditelja. Ukoliko volite Linča, u ovo mesto ćete se zaljubiti na prvi pogled, piše Tportal.

Spustivši se šest spratova ispod zemlje na broju 142 rue Montmartre u Parizu ulazi se u mračnu i zakrivljenu mrežu podrumskih prostorija od kojih svaka asocira na poneku scenu iz filmova „Mulholland Drive“, „Blue Velvet“ ili „Twin Peaks“, Linčova najveća filmska ostvarenja u kojima je često isticao svoju ljubav prema dadaizmu i nadrealizmu.

POGLEDAJ I: Klub Silencio FOTO

„Silencio“ se sastoji od koktel bara, nekoliko chill out zona, art deco bioskopa s 24 sedišta, podijuma za igru, bine koja neverovatno asocira na onaj iz filma „Fire Walk With Me“ i knjižare koja sadrži većinu rediteljevih omiljenih dela; od Kafke do Dostojevskog.

Svaki centimetar ovog mesta temelji se na izvornoj ideji Dejvida Linča. Pomno je birao tkanine i materijale za nameštaj…

Kao strastveni pušač Linč se pobrinuo da se i pušači u klubu „Silencio“ ugodno osećaju i za njih je dizajnirao mini unutrašnju šumu sa zakrivljenim ogledalima.

Nekoliko puta godišnje Linč ovde organizuje „Carte Blanche Festival“ gde poziva gostujuće umetnike da osmisle svoj vlastiti program; od literalnog, filmskog i muzičkog dela. Prvi „Carte Blanche“ osmislio je sam Linč s nastupima „The Killsa“ i Lykke Li, i projekcijama svojih omiljenih filmova, od „Sunset Boulevard„-a Bilija Vajdlera do Lolite Stenlija Kjubrika.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.