Kako izgleda klub Dejvida Linča?

Spustivši se šest spratova ispod zemlje na broju 142 rue Montmartre u Parizu ulazi se u mračnu i zakrivljenu mrežu podrumskih prostorija od kojih svaka asocira na poneku scenu iz filmova "Mulholland Drive", "Blue Velvet" ili "Twin Peaks", Linčova najveća filmska ostvarenja u kojima je često isticao svoju ljubav prema dadaizmu i nadrealizmu.

POGLEDAJ I: Klub Silencio FOTO

"Silencio" se sastoji od koktel bara, nekoliko chill out zona, art deco bioskopa s 24 sedišta, podijuma za igru, bine koja neverovatno asocira na onaj iz filma "Fire Walk With Me" i knjižare koja sadrži većinu rediteljevih omiljenih dela; od Kafke do Dostojevskog.

Svaki centimetar ovog mesta temelji se na izvornoj ideji Dejvida Linča. Pomno je birao tkanine i materijale za nameštaj...

Kao strastveni pušač Linč se pobrinuo da se i pušači u klubu "Silencio" ugodno osećaju i za njih je dizajnirao mini unutrašnju šumu sa zakrivljenim ogledalima.

Nekoliko puta godišnje Linč ovde organizuje "Carte Blanche Festival" gde poziva gostujuće umetnike da osmisle svoj vlastiti program; od literalnog, filmskog i muzičkog dela. Prvi "Carte Blanche" osmislio je sam Linč s nastupima "The Killsa" i Lykke Li, i projekcijama svojih omiljenih filmova, od "Sunset Boulevard"-a Bilija Vajdlera do Lolite Stenlija Kjubrika.

Pogledajte još