Čelično nebo

Pri kraju Drugog svetskog rata, tajni nacistički svemirski program izbegao je uništenje bežeći na tamnu stranu Meseca. Posle 70 godina, u potpunoj tajnosti, nacisti su konstruisali gigantsku svemirsku stanicu sa brojnom vojskom letecih tanjira pripremajući se za invaziju na Zemlju.

U filmu dominira engleski jezik. “Čelično nebo” je premijerno prikazano na nedavno održanom Berlinskom filmskom festivalu, a u našim bioskopima će se prikazivati od 17. maja.

Reditelj filma, o svom izboru muzike kaže: “Sedeo sam u sauni sa svojim timom i jedan od nas, Jarmo Puskala, se dosetio da bismo mogli da napravimo film o nacistima na Mesecu. Složio sam se i moj prvi zahtev je bio da, ukoliko to uradimo, želim da Laibach radi muziku za film. Bila je to, u tom trenutku, nedostižna ideja, ali je u mojoj glavi ostalo kao opšti stilski vodič, ne samo za muziku, već za ceo pristup filmu i konačno, kada sam saznao da su zainteresovani za rad na filmu, bio sam u esktazi. Njihov originalni smisao za humor i simpatičan i pomaknut pristup će zaista zapaliti iskru u omraženom žanru filmske muzike. Nadamo se da emo stvoriti nešto poput onoga sto je Vangelis učinio za Blade Runner, ne samo soundtrack, nego potpuno novi svet koji odzvanja kroz muziku.”

Film je najavljen trejlerom koji je do sada pogledalo više od 8 miliona ljudi na YouTube-u. Autori filma su od početka snimanja aktivno sarađivali sa svojom publikom i fanovima na svim nivoima, od sadržaja do finansiranja i reklamiranja, čime su promovisali nov koncept stvaranja filmskih dela.

Režija: Timo Vuorensola
Uloge: Julia Dietze, Udo Kier, Peta Sergeant

Pogledajte još