Maljković: Povrede najveći problem

"Ne želim da pričam o povređenim igračicama i koliki je hendikep što nisu u mogućnosti da budu sa nama. Moramo da pružimo maksimalnu podršku igračicama koje su trenutno na priprema. Od njih tražim da shvate važnost svakog minuta treninga i budu posvećene radu", kazala je Maljkovićeva medijima u Kovilovu.

On je dodala da timu predstoje pripreme u Crnoj Gori i potom kontrolni mečevi.

"Pre odlaska u Crnu Goru spisak kandidata biće skraćen za četiri-pet igračica. U Tivtu ćemo samo trenirati, neće biti mečeva, jer ćemo imati do početka kvalifikacija devet kontrolnih utakmica što je sasvim dovoljno da se tim uigra i bude u dobroj formi za iskušenja koja ga očekuju", rekla je selektorka srpskih košarkašica.

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković ocenila je da su košarkašice već napravile veliki pomak u rezultatima ali da ih pred kvalifikacije muče povrede.

"Već na startu priprema imamo velikih problema sa povredama. Šanse da zaigra Sonja Petrović gotovo da ne postoje, dok ćemo sve učiniti da se oporave Dajana Butulija i Jelena Milovanović. Ipak, verujemo u devojke koje vredno rade i bore se za mesto u nacionalnom timu", kazala je Jokovićeva.

Košarkašica Srbije Tamara Radočaj rekla je da je atmosfera u timu odlična i da su devojke veoma motivisane.

"Dosta toga smo uradili u prethodnih deset dana. Atmosfera u timu je odlična, sve igračice su veoma motivisane. Znamo šta nam je cilj I kako da dođemo do njega. Imamo dovoljno vremena da se uigramo i budemo spremne za prvi kvalifikacioni duel protiv Crne Gore", rekla je srpska reprezentativka.

Prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkašice Srbije igraće 13. juna protiv selekcije Crne Gore.

Beta

Pogledajte još