Miha zove petoricu Zvezdaša i dvojicu Partizanovaca

Ono što sada najviše zanima javnost jeste da li će se Mihajlović osloniti na igrače koji su korišćeni u prethodnim kvalifikacijama ili će ipak napraviti rez.

Ako je suditi prema prvim razgovorima koje je Miha obavio, među konkurentima za nacionalni tim biće dosta mladih igrača iz srpske Superlige, pre svega iz Partizana i Crvene zvezde.

Naime, nekadašnji trener Bolonje, Katanije i Fjorentine, koji bi 15. maja i zvanično trebalo da preuzme funkciju selektora, okupio je na zajedničkom sastanku Lazara Markovića i Nemanju Tomića iz Partizana, kao i Duška Tošića, Nikolu Maksimovića, Filipa Mladenovića, Darka Lazovića i Srđana Mijailovića iz Crvene zvezde.

Sastanku nije prisustvovao golman crveno-belih Boban Bajković, ali je Mihajlović s njim takođe kontaktirao u vezi budućih reprezentativnih obaveza.

Iz svega ovoga može se izvući zaključak da će Miha na gorepomenutim prijateljskim mečevima sa izuzetno jakim rivalima, koji se pripremaju za učešće na EURO 2012 testirati i neke od momaka s kojima se sastao, kako bi video mogu li u ovom trenutku da se nose s fudbalerima iz najjačih selekcija na Starom kontinentu.

Najveće iznenađenje na ovom spisku svakako je 18-godišnji Srđan Mijailović, koji još nije debitovao ni za mladi nacionalni tim Srbije, ali trener Zvezde Robert Prosinečki u njega ima bezgranično poverenje i sigurno je rekao mnogo lepih reči nekadašnjem saigraču Mihajloviću u vezi popularnog Mićka.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još