Oko 900.000 ulaznica za OI u prodaji

Prioritet u kupovini imaće oni potraživači koji su već učetsvovali u sistemu kupovine karata, ali nisu uspeli da obezbede ulaznice za željene događaje.

"Znamo da su hiljade navijača razočarani što nisu uspeli da dođu do ulaznica u tokom prvih serija prodaje zbog ogromne potražnje", rekao je prvi covek Organizacionog komiteta Sebastijan Ko.

Oko 900.000 ulaznica biće u petak puštene u prodaju preko Interneta a prioritet u kupovini imaće oni potraživači koji su se prijavili u dve prethodne serije, ali nisu uspeli da dođu do željenih ulaznica.

U ponudi je određen broj ulaznica i za najtražnije događaje, poput ceremonije otvaranja i atletskog nadmetanja kada će održati trka na 100 metara na kojoj će nastupiti svetski rekorder i olimpijski šampion Usein Bolt.

Organizatori se nadaju da će prodajaom karata zaraditi oko 500 miliona funti i popuniti tribine i gledališta na svim takmicenjima koja će biti održana tokom Igara.

Organiatori su do sada kritikovani zbog načina prodaje ulaznica i nedostatka javnosti u kompijuterskom sistemu koji je birao srećnike koji će među mnogm potraživačima doći do žaljenih ulaznica.

Karte koje ne budu prodate u trećeoj seriji biće od 23. maja dostupne svima koji su zainteresovani.

Prema planu organizatora oko 75 odsto karata treba da završi u rukama britanskih navijača, dok će ostatak otići Olimpijskim komitetima drugih zmalja i navijačima širom sveta.

Beta

Pogledajte još