Hor HRT-a i Robin Tričler na Kolarcu

0

Hor Hrvatske radiotelevizije predvođen dirigentom Tončijem Bilićem, Beogradski gudački orkestar "Dušan Skovran" i irski tenor Robin Tričler nastupiće u četvrtak uveče u 20.00 sati u Kolarčevoj zadužbini.

BEOGRAD, 10. maja 2012. (Beta) – Na programu su Serenada br. 13 iz „Male noćne muzike“ Volfganga Amadeusa Mocarta, „Iluminacija za tenor i gudače (opus 18)Bendžamina Britna, „CartoonZorana Erića, „Pjesni ljuveneJosipa Hace i „Triptih“ Tarika O'Regana.

Solista Robin Tričler posle školovanja na Kraljevskoj irskoj akademiji za muziku i na Kraljevskoj akademiji za muziku u Londonu, nastupao je u Velškoj nacionalnoj operi i u najvećim svetskim koncertnim dvoranama.

Hor Hrvatske televizije u tradiciji dugoj sedam decenija sarađivao je sa uglednim hrvatskim dirigetnima i brojnim stranim gostima Klaudijom Abadom, Lorinom Mazelom, Igorom Markevičem, Valerijem Poljanskim kao i sa solistima svetskog glasa.

Beogradski orkestar „Dušan Skovran“ nastupa više od četiri decenije na domaćoj i inostranoj muzičkoj sceni, u više od 400 gradova Evrope, Azije i Amerike i ima najviše medjunarodnih turneja.

Organizator je Jugokoncert, a karte se prodaju po ceni 100, 200 i 300 dinara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.