"Poslodavac" traži brzo formiranje vlade

BEOGRAD, 10. maja 2012. (Beta) - Udruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" pozvalo je u četvrtak sve političke stranke i njihove lidere da u što kraćem roku formiraju novu vladu Srbije, kako bi se nastavile započete reforme i proces evropskih integracija i stabilizovao privredni ambijent.

"Na taj način bi se poslala jasna poruka domaćim i stranim investitorima da u našoj državi imaju stabilnog i pouzdanog partnera i sagovornika", navedeno je u saopštenju "Poslodavca".

Dodaje se da "akteri srpske političke scene ne smeju da dozvole dodatno usporavanje privredne aktivnosti i da moraju svakog momenta imati u vidu da je u borbi za investicije, očuvanje radnih mesta i novo zapošljavanje, svaki trenutak dragocen".

Buduća vlada Srbije, kako je ukazano, treba da domaćim poslodavcima u najkraćem roku pokaže spremnost da stane na put lošim ekonomskim pokazateljima i odlučno i efikasno preduzme mere koje će unaprediti poslovni ambijent, obezbediti sigurnost postojećih, kao i otvaranje novih radnih mesta.

Medju članicama "Poslodavca" su Srbijagas, MK grupa, Jugoimport SDPR, IMT grupa, Privredna komora Beograda, Centroproizvod, Jat, Mona, Jugohemija, kompanije iz sastava Delta grupe.

Pogledajte još