Trikovi protiv bora

Prikrijte prve znake starenja uz pomoć saveta kozmetičara i šminkera koji brinu o izgledu najvećih svetskih zvezda poput Viktorije Bekam, Rene Zelveger, Ume Turman.

1. PRVO PILING, PA SVE OSTALO
Kako starimo, sve je više vremena potrebno da mrtve ćelije otpadnu sa kože jer se sporije obnavljaju. Zbog toga bar dva puta mesečno priuštite sebi piling celog tela i vratićete koži mladalački sjaj. Najbolje je da piling tela uradite posle tuširanja dok je koža još vlažna. Sredstvo za piling stavite na sredinu dlana, pa kružnim pokretima, počevši od nožnih prstiju, nanosite prema gore. Pritisnite energičnije na mestima gde je koža tvrđa, poput gležnjeva, kolena, stražnjice, gornjeg dela bedara i laktova.

Savet

Posle pilinga nanesite kremu koja sadrži svetlucave čestice kako biste postigli blistav ten, savetuje Anabel Hobs koja sarađuje s El Mekfirson.

Savet

Ukoliko nekoliko minuta masirate lice nakon što ste naneli kremu, podstaći ćete proizvodnju kolagena, uverena je Nikol Džoš, koja sarađuje s Viktorijom Bekam.

2. POMADA, PA MASAŽA
Sjajna i zategnuta koža odaje utisak da smo mlađi, pa zbog toga svako jutro i veče masirajte lice dok nanosite dnevnu i noćnu kremu. Počnite s blagom masažom, i to pokretima od centra lica ka spolja, sve dok koža potpuno ne upije kremu.

Zatim spustite glavu nadole i uhvatite kožu lica palcem i kažiprstom, pa polako štipkajte. Tako ćete podstaći cirkulaciju, a lice će vam biti zategnuto i blistavo.

Savet

Ukoliko nekoliko minuta masirate lice nakon što ste naneli kremu, podstaći ćete proizvodnju kolagena, uverena je Nikol Džoš, koja sarađuje s Viktorijom Bekam

3. ŠIŠAJTE SE STEPENASTO
Promenite boju kose. Najgora greška koju možete da napravite jeste da pokušate da zadržite boju kose koju ste imali kad ste bili mlađi. Kako starite, menja se boja vašeg tena, pa je važno da pronađete pravu nijansu, kojom ćete sakriti sede i koja će najbolje pristajati vašem tenu. Takođe, ne eksperimentišite ni s frizurama. Većina holivudskih diva u zrelim godinama nosi frizure koje su šišane u slojevima i za to postoji razlog: grubo sečene ravne frizure čine da vam oči izgledaju spuštene, a time i lice izgleda tužnije.

Savet

Za borbu protiv elektriciteta u kosi izmešajte jaje i vitamin E iz kapsule i nanesite na kosu pre šamponiranja, savetuje Pol Labrak, koji sarađuje s Rene Zelveger.

4. NE PRETERUJTE SA ŠMINKOM
Da li ste razmišljali da promenite način na koji se šminkate? To je odličan štos da se podmladite. Tečni puder ne sme od vašeg lica da napravi masku. Potrebna vam je laka i hidratantna podloga, koja će vašu kožu učiniti mekom. Izbegavajte kompaktne podloge u stiku, a stavljajte i malo pudera u prahu, od brade prema čelu. Pazite i na karmin. Metalik ruž ili karmini koji se presijavaju izgledaju odlično na manekenkama, ali ne i u četrdesetim. Pokušajte s nekim karminom koji ima blagi odsjaj jer će to vašim usnama dati puniji izgled.

Savet

Sju Devit, šminkerka Eve Longorije i Dženifer Lopez, kaže da je najbolji korektor onaj boje lososa jer savršeno prikriva podočnjake.

5. MAŽITE KREME PROTIV STARAČKIH PEGA
Uzalud trošite sate i sate na mackanje i zatezanje lica i tela ukoliko ste zaboravili na ruke. Upravo one najbolje otkrivaju vaše godine, pa ih zbog toga ne zapostavljajte. Bilo bi dobro da svakog jutra nanosite kremu za ruke, a svake večeri proizvod s retinolom kako biste se izborili s borama i održali kožu čvrstom. Tamne fleke na rukama ublažićete specijalnim kremama, koje otklanjaju staračke pege i sprečavaju nastanak novih. Već za četiri nedelje videćete značajne promene.

Savet

Meri Grinvel, zadužena za blistav izgled Ume Turman i Kejt Blančet, kaže: „Na laktovima se brzo pokažu znakovi starenja, zato ne zaboravite da ih redovno mažete kremom.“

Izvor: Blic

Pogledajte još