Pešić: Hoću da se svima u Pioniru tresu gaće!

Trofejni stručnjak je objasnio zašto je na 2,7 sekundi pre kraja uzeo minut odmora.

- Ne želim da se pravdam, ali poštujem ime i tradiciju Radničkog, to sam rekao i kolegi Nikoliću. Tajm aut sam uzeo da bih se javio mojim igračima, da im kažem da i kada vodimo 10, treba da pobedimo 12. To je pitanje takmičenja. I bio sam vrlo nekulturan prema mojim igračima. U trenutku kada smo imali 13 razlike i kada se lopta šetala, hoću da se ta lopta uzme. Mi je nismo uzeli jer imamo takav mentalitet.

Pešić je nastavio strogim tonom:

- Igračima sam rekao da se sada bore da igraju u Zvezdi sledeće sezone. Ovo sada im je poklon koji mogu vrlo lako da izgube. Dok god budem trener, a govorka se da ću još da budem, biraće se igrači koji su spremni da pokažu takmičarski duh. To znači, da kada vodimo 12, želimo da pobedimo sa 13 ili 14. Uvek jedan više. To je put kako se postaje vrhunski sportista, on uvek želi da se usavrši i u sitnim detaljima. Da oni nisu važni, o njima ne bismo ni pričali.

- Selekcija će biti vrlo zanimljiva, želim da obavestim javnost i moje igrače. Nije važno da neko pogađa 50 odsto za tri ili 60 za dva, već da se bori za svaku loptu i svaki rezultat. Takvi igrači mogu da nose dres velikog kluba. Hoću da svima koji dolaze ovde tresu gaće.

Pogledajte još