Srpski narko-bos u Dominikani pobegao

Srbin Nebojša Gacanović, koji je prema pisanju medija Dominikanske Republike uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe državljanina Hrvatske Zlatka Ugarkovića zbog švercovanja 180 kilograma kokaina, prema saznanjima “Blica” uspeo je da pobegne i za njim je sada raspisana poternica Interpola.

Gde se krije Gacanović, inače rodom iz Aleksinca, zasad nije poznato. U srpskoj policiji tvrde da Gacanović kod nas nije bio poznat kao izvršilac krivičnih dela.

Za razliku od njega, prema pisanju zagrebačkih medija, osumnjičeni Hrvati odranije su poznati tamošnjoj policiji. U grupi koja je planirala da prokrijumčari 180 kilograma kokaina nalazi se i Zadranin Elvis Mužanović, poznati ugostitelj kome se zbog trgovine drogom sudilo pre 12 godina.

Veza sa Trijadom

Policija Dominikanske Republike navela je da su uhapšeni dileri povezani sa Trijadom, “opasnom kriminalnom mrežom iz istočne Evrope”. Prema saznanjima “Blica”, hrvatska grupa bila je povezana sa mafijaškim klanovima iz Ukrajine, gde je trebalo da završi deo krijumčarenog kokaina.

Osim njega, u Hrvatskoj je uhapšen i Dražen Miletić, dok su u Dominikanskoj Republici uhapšeni Ugarković, koji je vodio poslove na terenu oko kupovine i krijumčarenja kokaina, i Marinko Markulin.

Akcija hapšenja osumnjičenih izvedena je na jahti “Ihtis” na kojoj je pronađeno 175 paketa kokaina.

Istovremeno u Italiji je uhapšen Milivoj Šango, koji je u ovoj zemlji čekao isporuku droge, koja je dalje trebalo da se prokrijumčari u zemlje istočne Evrope.

Pogledajte još