Top lista svih TOPOVA

Naša top lista, za razliku od uobičajenih koje su zaokružene „lepim“ brojevima kao što su 5, 10, 50,100..., ima sedam mesta. Namerno. Uostalom, ko je to i kada odredio koliko pozicija moraju da imaju top liste?

Na 7. mestu ove top-liste nalazi se:

Izotop – zahvaljujući nekim izotopima metala pre nedelju-dve smo saznali da je naše Sunce starije za 300 miliona godina od dosadašnjih procena njegove dobi. Još jedan dokaz da zvezdama ne treba verovati kada govore o sebi.

6. mesto:

Lap top – ili kompjuter za poneti. Nešto kao brza hrana u osvitu informatičkog doba. Digitalni Mc Donalds. Posao budućnosti biće rentiranje lap-topova poput automobila. Teško se izgovara, ali ima prođu: rent a lap top.

5. mesto:

Potop – način na koji je Bog pokušao da reši problem korupcije i ostalih zjala u tadašnjem modernom svetu. A onda je Nojevu barku presrela nuklearna podmornica.

4. mesto:

Tip-Top – dve reči koje se koriste za opis vrhunskog pozitivnog stanja u nekoj zemlji ili nekog vrhunskog događaja ili neke sjajne osobe. Kod nas se kaže: samo klaj-klaj i sve će biti cakum-pakum. Ali tip-top, teško.

3. mesto top-liste stvari koje se završavaju na TOP:

Kašika zato što se ne završava na TOP. U slučaju kašike TOP je bio višak slova u samoj reči, kao što će, ako se ovakav trend nastavi, kašika u Srbiji postati višak u priboru za jelo. Baš kao igla za gramofon ili traka za pisaću mašinu. Šta će ti traka ako nigde nemaš pisaćih mašina. Šta će ti kašika ako sebi ne možeš da priuštiš obrok.

2. mesto:

Znak stop – ima zadatak da zaustavi pojedinca ili grupu koji preteruju na životnim raskrsnicama. Kod nas međutim još nije postavljen na državnu kasu, a nema ga ni u Agenciji za privatizaciju.

I konačno, 1. Mesto liste STVARI I OSOBA koje se završavaju na TOP:

Mirko Cvetković – Top – kune mi se jedan drugar da su, sada već bivšeg premijera u studentskim danima tako zvali, on pretpostavlja zbog mesta koje je zauzimao u tadašnjem društvu a koje sigurno nije bilo na topu, to jest na vrhu. Ostaje nam da razmišljamo zašto je imao taj nadimak ako ga je imao. Danas, ovaj nadimak bi mogao da nosi zbog svoje izjave da vlada radi veoma dobro. Podsećamo, pre 3 godine zvanični podaci su govorili da u Srbiji ima oko 450 hiljada gladnih. Danas, pošto je Mirkova vlada učinila toliko toga dobrog za narod, u Srbiji ima 700 hiljada gladnih, odnosno osoba čija su primanja manja od onih koja su potrebna za golo preživljavanje. Ovaj podatak verovatno objašnjava i zanimljivu pojavu na netu: fotografije premijera i kapetana Titanika kruže internetom – zapanjujuća je fizička sličnost između ova dva lika.

Dača Kocjan

Pogledajte još