Teško poverovati u navode o izbornoj kradji

JAŠA TOMIĆ, 11. maja 2012. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije i lider socijalista Ivica Dačić rekao je u petak da je teško poverovati da pored tolikog broja posmatrača na izbornim mestima dodje do tako velike izborne kradje o kojoj govori predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

"Sigurno da je bilo nepravilnosti, kao što ih ima svuda, ta neka biračka mesta, ponavljaju se izbori. Ja sam, inače, i protiv te prakse masovnog ponavljanja izbora, jer sve to liči na '96. godinu (SPS poništio pobedu Koalicije Zajedno na lokalnim izborima) i jednostavno izborni rezultat treba prihvatiti, jer je to izborna volja naroda", rekao je Dačić novinarima u mestu Jaša Tomić.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se sačuvaju državni i nacionalni interesi, da se stvari ne radikalizuju i rešavaju na način koji je predvidjen zakonom.

Dačić je, nakon susreta sa poljoprivrednicima, kazao da se već jednom "sapleo na taj kamen", misleći na izbornu kradju, i da misli da je sve to u funkciji podizanja rejtinga pre drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.

"Ja, kao lider SPS-a, mogu da kažem da mi ne pada na pamet da ikada više u životu učestvujem u izbornoj kradji, zato što nikad se neću dva puta saplitati o isti kamen...U svakom slučaju veoma mi je stalo da izbori budu regularni i mislim da je to važno za celu državu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ako postoje sumnje u kradju glasova, postoje organi koji to treba da utvrde - policija i sudovi.

Pogledajte još