Partije izbegavaju pitanja o decentralizaciji

NOVI SAD, 11. maja 2012. (Beta) - Koalicija nevladinih organizacija "Gradjanska Vojvodina" uputila je tokom izborne kampanje svim političkim partijama otvorena pitanja na temu decentralizacije, ali je odgovor dobila od samo pet stranaka.

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je da su o decentralizaciji, regionalizaciji i ustavno-pravnom položaju Vojvodine odgovore dale samo partije koje su svoju kampanju i bazirale na tim temama.

"Nismo dobili odgovor od Demokratske stranke, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Iskreno, nismo ni očekivali da ćemo od ovih stranaka dobiti odgovor jer nemaju konzistentnu politiku po ovom pitanju", rekao je Sejdinović agenciji Beta.

Dodao je da se Ujedinjeni regioni Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvodjanskih Madjara, Vojvodjanska partija i Liberalno demokratska partija slažu oko promene ustava i personalizacije izbora u lokalnim samoupravama, ali ne i po pitanju položaja Vojvodine.

Pogledajte još