Legenda Milana u Beogradu

BEOGRAD, 11. maja 2012. (Beta) - Legendarni fudbaler Milana Franko Barezi rekao je u petak da je utakmica njegove ekipe protiv Crvene zvezde, koja je prekinuta zbog magle 1988. godine, sudbonosna za njegov klub, jer je tada počela nova era italijanskog tima.

"Uvek se setim utakmice protiv Crvene zvezde iz 1988. godine kada dodjem u Srbiju. Magla nas je tada spasila, Zvezda je bila bolja, mi se nismo razumeli na terenu. Drugi put smo bili bolji, imali smo sreću, pobedili i prošli", kazao je Barezi novinarima u Beogradu.

"Ta utakmica je sudbonosna za Milan jer se te godine rodio novi klub, koji je narednih godina beležio fantastične rezultate. Trener Arigo Saki je tada napravio senzaciju. Tada smo upoznali i Dejana Savićevića", dodao je on.

Barezi se nalazi u prestonici Srbije da bi promovisao Milanov kamp za mlade fudbalere, koji će od 18. do 22. juna organizovati na Adi Ciganliji.

On je ocenio da bi Siniša Mihajlović bio idealno rešenje na mestu selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

"Mihajlović bi bio idealno rešenje za selektora Srbije. On ima potrebnu ličnost i harizmu, igrači će ga poštovati kao selektora. Igrao je dobar fudbal i poseduje iskustvo kao trener", kazao je Barezi.

Pogledajte još