Muzički sajam WOMEX prvi put na Balkanu

BEOGRAD, 11. maja 2012. (Beta) - Medjunarodni muzički festival WOMEX (World Music Expo) prvi put će biti organizovan na Balkanu u Solunu od 17. do 21. oktobra, najavili su u petak predstavnici organizatora.

Član Izvršnog odbora festivala Giorgos Markakis pozvao je na konferenciji za novinare muzičare iz Srbije da se prijave na tu manifestaciju, jer će to biti šansa da se promovišu i ostvare kontakte koji će im omogućiti nove nastupe.

"Balkanske zemlje nisu tako uspešne u promovisanju kao ostale države Evrope, a sada je vreme da se bude racionalan i da se iskoristi prilika za promociju muzičke umetnosti ovog prostora", rekao je Markakis.

On je najavio da će ove godine prvi put od osnivanja festivala biti osnovana specijalna scena, "Klub Globalkan", koja predstavlja platformu i odskočnu dasku za lokalne kreativne snage i muzičare iz Jugoistočne Evrope.

Prema njegovim rečima festival poseti više hiljada muzičara i profesionalaca sa svih kontinenata, a nastupi su organizovani na više scena istovremeno, dok publika za relativno mali iznos od 17 evra može pratiti sve programe.

Detalji o uslovima prijavljivanja i učešću na sajmu WOMEX, dostupni su i na Internet adresi www.womex.com.

Pogledajte još