CSKA posle drame u finalu

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Andrej Kirilenko sa 17 poena i devet skkova, dok je Aleksej Šved dao 15. Miloš Teodosić završio je meč sa 12 poena, šest skokova i tri asistencije, a kapiten selekcije Srbije Nenad Krstić postigao je osam poena.

Panatinaikos je predvodio Šarunas Jasikevičijus sa 19 poena.

U drugom polufinalu igraju Olimpijakos i Barselona.

Velikani evropske košarke odigrali su izuzetno dramatičan i spektakularan meč, u kome je grčki tim u prvom poluvremenu imao i 14 poena razlike, da bi Moskovljani u finišu uspeli da izjednače, a rezultat se prelomio u poslednjim sekundama.

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić bio je jedan od junaka trijumfa, a mogao je da bude i tragičar.

On je 36 sekundi pre kraja postigao težak koš kojim je njegov tim poveo sa 65:64, ali je devet sekundi kraja promašio oba slobodna bacanja, propustio priliku da tim dovede na velika četiri poena prednosti, i dao Atinjanima poslednji napad.

Panatinaikos nije uspeo da iskoristi poslednjih devet sekundi, pošto je loptu dobio Dimitris Dijamantidis, koji je bio jako dobro čuvan, tako da je na kraju ispustio loptu, a njegov tim je morao da prepusti titulu.

Pre toga meč je obilovao uzbudljivim trenucima i preokretima. Panatinaikos je u prvoj četvrtini imao 14 poena prednosti, potom je CSKA do kraja poluvremena prišao na "minus dva", a onda je u drugom poluvremenu prvi put poveo - 41:39.

Panatinaikos se brzo vratio i održavao dva do četiri poena prednosti, a CSKA je kraj treće i početak četvrte četvrtine sjajno odigrao, tako da se ušlo u neizvesnu završnicu.

Aleksej Šved i Teodosić promašili su u poslednjih oko 40 sekundi četiri slobodna bacanja, a Majk Batist i Šarunas Jasikevičijus promašili su šuteve za pobedu Panatinaikosa.

Beta

Pogledajte još