Pomirenje Ugljanina i Ljajića pred Tadićem u Novom Pazaru

NOVI PAZAR, 11. maja 2012. (Beta) - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin poručili su u petak uveče da u Sandžaku više neće biti medjustranačkih sukoba.

Oni su na predizbornom skupu pred drugi krug izbora za predsednika Srbije gradjanima u Pešačkoj zoni Novog Pazara najavili i zajedničko formiranje organa lokalne samouprave u većini sandžačkih gradova.

Ljajić i Ugljanin su najavili i svoje učešće u budućoj vladi, "gde će se boriti za razvoj Sandžaka".

"Ovo je potvrda zajedničke pobede SDA i SDP (Sandžačke demokratske partije, koju je Ljajić prethodno osnovao), prekid svih neprijateljstava i dokaz demokratske utakmice", rekao je Ljajić, pozivajući gradjane da 20. maja glasaju za Tadića.

Na ovom skupu su se prvi put zajednički vijorile zastave SDP, SDA, DS i SDPS.

Predsednički kandidat DS-a je naglasio da je u proteklih dvadesetak godina Srbija prošla težak put na kojem su demokratske snage uvek računale na podršku sandžačkih Bošnjaka.

"Bez vaše podrške ne bismo postigli to što jesmo. Bošnjačka kultura i tradicija, kao i identitet svih zajednica u Srbiji, zaslužuju svaku podršku države. Uvek ću se boriti za to pravo", rekao je Boris Tadić.

On je ocenio da Srbija 20. maja bila izmedju investicija, mira i regionalne saradnje i "vraćanja u 90-te godine", što nudi njegov protivkandidat.

Tadić je ponovio svoje obećanje dato na istom mestu pre prvog kruga izbora 6. maja da neće odustati od dovodjenja makar jednog velikog investitora u Novi Pazar.

Na skupu u Novom Pazaru govorili su i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac.

Pogledajte još