Izbore pokrala organizovana kriminalna grupa

BEOGRAD, 12. maja 2012. (Beta) - Pokret Dveri izrazio je u subotu sumnju da je opšte izbore u Srbiji od 6. maja pokrala "organizovana kriminalna grupa" i poručio da za njih ne postoji drugi krug predsedničkih izbora.

"Mi sumnjamo da je izbornu kradju izvršila organizovana kriminalna grupa, ovo nije delo pojedinca", kazao je šef izbornog štaba Dveri Srdjan Nogo na konferenciji za novinare.

On je najavio i podnošenje krivičnih prijava zbog prekrajanja izborne volje gradjana, kao i predstavljanje dodatnih dokaza o izbornoj kradji.

On smatra da je potrebno ponavljanje izbora i poručuje da "ukoliko oni koji tvrde da su pokradeni odluče da izadju na drugi krug predsedničkih izbora, time pristaju na izbornu kradju i pokazuju ko su".

Nogo je ocenio da je plan o izbornoj kradji "vešto skovan" još pre održavanja izbora, uz navode da je u štampanju dodatnih biračkih listića i njihovoj zameni morao da učestvuje veliki sistem.

"Najverovatnije je u kabinetu bivšeg predsednika Tadića doneta odluka kako ko treba da prodje na izborima. U izbornoj noći Centar za slobodne izbore i demokratiju, CESID izlazi i saopštava izborne rezultate, a zadatak svih ostalih je da štimuju izborne rezultate prema procenama CESID-a", kazao je šef izbornog štaba Dveri.

Prema konačnim rezultatima, pokret Dveri nije prešao izborni cenzus za ulazak u parlament.

Pogledajte još