Šta se desilo?

Film koji je zatvorio ovogodišnji Kanski festival, "Šta se zbilo" (What Just Happened) britko je  vođen rediteljskom palicom Barija Levinsona, sa sjajnim Robertom De Nirom koji igra Bena, holivudskog producenta na ivici nervnog sloma na poslu i u privatnom životu. 

Ekipa filma uključuje Šona Pena i Brusa Vilisa kao uvažene glumce Šona Pena i Brusa Vilisa, Robin Rajt Pen kao Keli - Benovu neodlučnu bivšu ženu, Ketrin Kiner kao ledenu šeficu studija "Lu", Majkla Vilkota kao Benovu najveću noćnu moru, britanskog reditelja, egoističnog zavisnika od raznih droga čiji ultra nasilni, depresivni film ne prolazi najbolje kod studija. Stenli Tuci igra Benovog prijatelja scenaristu koji sada spava sa njegovom bivšom ženom, a Džon Torturo glumi Vilisovog kukavičkog agenta, koga njegov klijent toliko prestravljuje da ima tešku stomačnu bolest koju izaziva sama njegova pojava.

I eto Holivuda, komično oslikanog u nekoliko porteta, u kojima je jasno ucrtana egoistična, samodestruktivna, povratnička i samodovoljna potreba za slavom.

Pogledajte još