Miloš Biković gradi svetsku karijeru: U Nemačkoj snima film "Great"!

Sudeći po fotografiji koju je Miloš Biković podelio sa svojim fanovima na Twitteru i Facebooku, on trenutno u Nemačkoj, u Minhenu, snima film smešten u epohu nacizma. Dok su ostali glumci u uniformama nacističke Nemačke, talentovani i zgodni Biković očigledno nema ulogu vojnika, ali kako sam kaže na Twitteru "nije kolaboracionista".

Zapravo, kako nam Biković javlja na Twitteru, u ovom filmu on igra Nikolu Radoševića - istorijsku ličnost - kinooperatera u Valjevu 1942. godine, tokom nemačke okupacije. Radošević je bio osuđen na streljanje, jer je Nemcima umesto propagandnog filma pustio Čaplinovog "Velikog diktatora".

Film koji Biković trentuno snima je nemačke produkcije i režije, a radnja inspirisana istinitim događajem dešava se u Srbiji. Režiju ovog, kako saznajemo, nezavisnog kratkometražnog filma pod nazivom "Great" potpisuje Andreas Hen.

Inače, Bikovića očekuje i završetak drugog dela uspešnog filma "Montevideo, Bog te video". Ali, srećom on razmišlja i o svetskoj karijeri, koju svakako zaslužuje.

Pogledajte još