Uskoro invazija zvezda na Kan

0

Marion Kotijar, Nikol Kidman i Bred Pit neke su od zvezda koje će se ove i iduće sedmice prošetati po crvenom tepihu na međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Na Kanskom festivalu, koji traje od 16. do 27. maja, zvezde će ocenjivati zvezde – pored predsednika žirija Nanija Moretija, u žiriju će sedeti škotski glumac Juan Makgregor, njegova nemačka koleginica Dajan Kruger i francuski modni kreator Žan-Pol Gotje.

Žiri će Zlatnu palmu dodeliti jednom od 22 filma u takmičarskoj selekciji, među kojima su „Paperboy“ sa Nikol Kidman, koju će publika videti i sa Klajvom Ovenom u filmu „Hemingway & Gellhorn“, koji će biti prikazan van takmičarske selekcije.

Bred Pit će predstaviti film „Killing Them Softly“, dok Marion Kotijar, koju nazivaju i „francuskom Anđelinom Džoli“, igra u ostvarenju „De rouille et d'os“.

Festival će otvoriti film „Moonrise Kingdom„, u kojem igra veliki broj zvezda – Bil Mari, Edvard Norton, Brus Vilis, Tilda Svinton i Franses Makdormand.

Što se mlade garde tiče, junaci vampirske sage „Sumrak“ Robert Patinson i Kristen Stjuart predstaviće filmove „Cosmopolis“ i „Na putu„. U adaptaciji romana Džeka Keruaka igra i Kirsten Danst, nagrađena 2011. u Kanu za „Melanholiju“ Larsa von Trira.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.