MUP podržao Tamarin zakon

BEOGRAD, 14. maja 2012. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podržalo je u ponedeljak inicijativu Branka Miladinovića, oca pokojne Tamare koja je stradala u požaru u novosadskom klubu Kontrast, za izmenu tri zakona koja se tiču zaštite dece, omladine i novinara.

Branko Miladinović, je u takozvanom 'Tamarinom zakonu' predložio da budu izmenjeni i dopunjeni Zakon o zaštiti od požara, Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju i Zakon o zapošljavanju.

Po 'Tamarinom zakonu', bila bi uvedena odredba priznavanja beneficiranog radnog staža za novinare i to dva meseca za godinu dana.

Taj zakon predlaže i angazovanje požarnog spasioca koji bi morao da bude prisutan u ugostiteljskim objektima koji primaju više od 200 posetilaca.

Treća inicijativa bi se odnosila na uvodjenje obaveze države da mladima koji su završili školovanje i nalaze se na birou za zapošljavanje uplaćuje bar 10 evra mesečno u privatni penzioni fond.

"Saglasan sam sa ovom idejom i inicijativom. Ministarstvo unutrašnjih poslova u čijoj nadležnosti se nalazi Zakon o zaštiti od požara će razmotriti sve što je potrebno uraditi da se spreče ovakve tragedije u budućnosti", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Branko Miladinović se zahvalio MUP na podršci i istakao da je njegova namera kao predlagača izmena zakona, da se "nijedan mladi život ne ugasi".

Pogledajte još