Nova vlada da ne odlaže reforme

BEOGRAD, 14. maja 2012. (Beta) - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin ocenio je u ponedeljak da nova vlada mora što pre da bude formirana, da bude vrlo odlučna, hrabra i da u prvoj godini svoga rada donese mere koje nisu popularne, ali su jako važne.

Bugarin je novinarima na Beogradskom sajmu, na otvaranju 56. Medjunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća, kazao da bi odlaganje donošenja tih mera i sprovodjenja neophodnih reformi u nekom dužem periodu značilo i stagnaciju srpske privrede.

Bugarin je naglasio da nova Vlada Srbije u prvoj godini rada treba da uradi neophodne reforme u javnom sektoru, da donose odredjene zakonske regulative kada je u pitanju redovnost plaćanja, kao i da završi sveobuhvatnu reformu propisa, smanji administrativne procedure i pojeftini troškove poslovanja kroz elektronske poslovanje.

"Potrebne su i stimulativne i podsticajne mere privrednim granama koje imaju svoj izvozni potencijal, a jako važna stvar je i da se brzo i efikasno donose sudske odluke", kazao je on.

Prema rečima predsednika PKS-a, potrebno je i da sa pomaže kompanijama koje imaju krizu poslovanja i nemaju svoju perspektivu, kao i onim kompanijama koje nemaju krizu poslovanja, ali imaju probem sa vraćanjem kredita.

Bugarin je podsetio da PKS odavno insistira i na neophodnosti formiranja Srpske razvojne banke, ali u pravom smislu te reči sa kapacitetom od minimum milijardu evra u dinarskoj protivvrednosti i sa kamatama primerenim snazi srpske privrede.

Pogledajte još