Pobeda nad Partizanom za sigurnost i motivaciju

BEOGRAD, 14. maja 2012. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je u ponedeljak da bi pobeda u "večitom" derbiju protiv Partizana bila važna za njegov tim zbog "motivacije i sigurnosti" uoči završnice prvenstva Srbije.

"Bliži se kraj prvenstva. Svaka utakmica je važna, a naša želja je da se plasiramo u plej-of i izborimo učešće u Jadranskoj ligi. Pobeda nad Partizanom bi nam na izvestan način dala dodatnu motivaciju i sigurnost.", kazao je Pešić na konferenciji za novinare uoči utakmice u beogradskoj hali Pionir u utorak.

Trener crveno-belih je kazao da su njegovi igrači u prethodnim mečevima pokazali da mogu da igraju ravnopravno sa Partizanom.

"Mi smo u prethodnim utakmicama pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa Partizanom, a to nam je cilj da se desi i u utorak. Razmišljamo kako da sprovedemo naš koncept igre, prvo u odbrani, a onda i u napadu", dodao je Pešić.

Zveda u duelu sa Partizanom neće moći da računa na povredjenog Aleksandra Cvetkovića, dok bi u tim mogao da se vrati oporavljeni Vuk Radivojević.

Pogledajte još