Nikolić: Tuča ako budu krali

"Moram da se organizujem da me ne pokradu u drugom krugu. Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo da se tučemo zaista kada god budu hteli da kradu", rekao je Tomislav Nikolić na sastanku sa članovima Gradskog odbora SNS Beograda.

Nikolić je rekao da je spreman da se lično fizički tuče na biračkom mestu na kome bude krađe i da neće biti zapisnika sa mesta gde se utvrdi krađa.

Nešto ranije danas Srpska napredna stranka na čijem se čelu Nikolić nalazi, optužila je Tužilaštvo iz kog je danas saopšteno da nije bilo izborne krađe, o čemu su govorili naprednjaci, da je samo produžena ruka DS-a.

Iz SNS kažu da je Tužilaštvo postalo samo oruđe u rukama Demokratske stranke i da se ne služi ni jednom jedinom činjenicom, kao da bi posle izbora trebalo utvrditi i njihovu ulogu u izbornoj pljački.

U saopštenju SNS je Tužilaštvu postavila pitanje kako je moguće da su predstavnici Republičke izborne komisije, DS i Tužilaštva tvrdili da je samo u Zaječaru ukraden izborni materijal, a sad je "odjednom ukraden i u Pančevu".

SNS je upitala i kakva je to "regularna procedura" kada se glasački listići ne poklapaju ni sa jednim biračkim mestom u Pančevu, ko je, kako i kad ukrao izborni materijal i jesu li i u Ivanjici nestali birački materijali, kao i gde i sa kojim biračkim mestom se poklapa sadržaj nadjenih listića.

Portparol republičkog tužioca Tomo Zorić ranije je izjavio da su izbrbi listići u Pančevu ukradeni nakon što što su prebrojani i evidentirani, tako da, kako je on ocenio - nije bilo falsifikovanja zapisnika.

(Beta)

14.5. 2012.

Pogledajte još