Faith No More: "Razvalićemo Ušće!"

Među njima prednjači osnivač i lider benda, basista Bili Guld (Billy Gould). Nakon što su putem zvanične stranice na Fejsbuku pozvali fanove na festival uz poruku na srpskom jeziku „Srbija, donosimo buku, možete doneti rakiju“, u direktnom kontaktu sa Avalon produkcijom, a u ime celog benda, poslali su i novu poruku fanovima povodom nastupa na Ušću 29. juna.

Kao bend, pokušavamo da dođemo i sviramo u Beogradu već pune dve decenije. Godine 1998. smo zamalo uspeli, ali je buking bio otkazan. Sada nam se želja konačno ispunila! Beograd je ne samo jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu, već i mesto na kojem sam prisustvovao mnogim koncertima, pa znam koliko su vaši fanovi sjajni i kakva je energija na svirkama. Velika nam je čast i zadovoljstvo što konačno dolazimo u vašu prestonicu da razvalimo Ušće svojom muzikom“, poručuje Guld kojeg se mnogi ovdašnji muzičari i rok novinari sećaju kao inkognito zvezde koja se trudila da tokom svojih brojih dolazaka u Beograd ostane neupadljiva i uklopi u ovdašnju publiku.

Među vodećim zvezdama na impresivnoj listi izvođača „Belgrade Calling“ festivala nalaze se trenutno najpopularnija svetska pevačica Jessie J, legendarni Ozzy Osbourne kojem gostuju majstori gitare Slash i Zakk Wylde, te jedan od najvećih bendova u protekle tri decenije Faith No More!

Iako bi na mnogim festivalima i sami bili glavne zvezde, na Belgrade Calling festivalu program dodatno atraktivnim čine Johhny Rotten i Public Image Ltd, hip hop velikani Public Enemy, glamurozni rokeri The Darkness, apsolutni hitmejker Example i kultni elektronski duo Orbital. Pored navedenih, nove pesme u Beogradu predstaviće i The Cult predvođeni harizmatičnim Ianom Astburijem, te gotička metal atrakcija Paradise Lost, black i trash metalci Satyricon i Sanatorium, te povratnici iz doba grandž zvuka Ugly Kid Joe. Čast da festival otvori imaće koncertno najaktivnija beogradska grupa S.A.R.S. a poziv na sledeće izdanje festivala sa kolosalne bine na Ušću 29. juna iza ponoći uputiće famozni The Sisters Of Mercy, uz koje ćemo glasno pevati: I Want More...

Ulaznice za Belgrade Calling, najveći muzički događaj u Beogradu ovog leta, koji će se održati u parku Ušće od 27. do 29. juna, direktno se prodaju širom Srbije i regiona, te širom sveta putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. U zemljama regiona Jugoistočne Evrope, prve procene su čak i nadmašene i u ovom trenutku se očekuje veoma visok broj posetilaca, gde posetioci iz Hrvatske i Rumunije trenutno prednjače.

Ulaznice se u regionu prodaju u ekspoziturama Eventima i brojnih drugih partnerskih mreža. U prodaji su jednodnevne po cenama od 2.990 do 4.500 dinara, dvodnevne po ceni od 5.990 dinara i trodnevne ulaznice od 7.990 dinara. Više informacija o festivalu može se pronaći na sajtu www.belgradecalling.com.

Pogledajte još