Kako su slavni brendovi dobili imena?

Naziv Adidas nastao je spajanjem imena i prezimena osnivača fabrike. Adolf Dassler spojio je prva tri slova svog imena i prezimena pa je tako nastao Adidas. Audi je nastao kada je osnivač fabrike August Horch preveo svoje ime na latinski, a ono otprilike znači "slušaj". Canon je ime dobio prema budističkom božanstvu, a fabrika se prvo nazivala Kwanon pa je 1935. godine ime promijenjeno u Canon kako bi bilo bolje prihvaćeno u celom svetu.

Coca Cola je dobila ime prema lišću koke i oraščićima koji su u osnovi okusa ovog pića. Nike je naziv dobio prema grčkoj boginji pobede. Nikon je zapravo skraćenica od Nipponm Kogaku. Pepsi je naziv dobio prema enzimu pepsin. Volkswagen prevedeno s nemačkog znači narodni automobil pa je jasno otkud taj naziv.

Amazon je dobio ime na poprilično logičan način. Jeff Bezos želeo svojoj fabrici da da ime na "A" kako bi se pojavljivao među prvima u abecednom redu. Uzeo je rečnik i počeo da lista i zaustavio se na reči "amazon". Želio je da njegova fabrika bude velika kao što je to i Amazona, najveća reka na svetu.

"Lego" je dobio ime spojem riječi "Leg Godt" što prevedeno s danskog znači "Igraj dobro". 7Eleven označava produžene radne sate uvedene 1946. - radilo se od sedam ujutro do 23 sata.

Listu je napravio portal Bored Panda.

Pogledajte još