Dragi, jel mi velika guza?

Kako piše britanski "Daily Mail", oko 20 odsto muškaraca slaže partenrku u vezi sa njenim izgledom jer veruje da im one ne bi oprostile negativan komentar, a četvrtina njih laže samo zato da bi se šoping što brže završio.

Po svemu sudeći, žene ne bi trebalo mnogo da veruju muškarcima kada se radi o njihovom izgledu i modi jer se većina njih plaši da kaže istinu koliko ženi dobro pristaje ono što isprobava.

Rezultati istraživanja koje je sproveo trgovinski lanac na veliko Very.co.uk su pokazali da čak 70 odsto muškaraca ne žele da povrede osećanja svoje bolje polovine time što bi im iskreno odgovorili na pitanje "Da li mi zadnjica izgleda veliko u ovome?".

Svaki deseti muškarac veruje kako bi iskrenim komentarisanjem izgleda partnerke u novoj odeći sebi upropastio vikend, jer bi ona bila nervozna i ljuta, a četvrtina muškaraca priznaje da kažu dragoj da joj nešto dobro pristaje kako bi se šoping napokon završio. Oko 20 odsto muškaraca veruje da im partnerke ne bi oprostile negativan komentar i da bi to kasnije upotrebile protiv njih.

Dame su ipak, u suštini, svesne da im muškarci često lažu kako bi im udovoljili, ali nisu svesne da im time ne čine uslugu, već samo štetu. Naime, zbog uveravanja partnera da im odeća dobro pristaje, žene bacaju ogromne sume novca, čak oko 2,5 milijarde evra godišnje na odeću koja im je premala ili im nikako ne pristaje, piše "Daily Mail".

Pogledajte još