Većina bila za sporazum sa naprednjacima

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta negirao je u sredu optužbe da je potpisivanjem sporazuma sa Srpskom naprednom strankom (SNS) manipulisao problemima izbegličke populacije i istakao da je postojala većina prilikom odlučivanja o saradnji sa naprednjacima.

"Sporazum sa SNS-om je velikom većinom podržalo Predsedništvo Koalicije udruženja izbeglica", kazao je Linta na konferenciji za novinare, dodajući da statut njegove organizacije ne zabranjuje saradnju sa političkim organizacijama.

Predstavnici nekoliko izbegličkih udruženja ogradili su se u utorak od sporazuma koji je predsednik Koalicije izbegličkih udruženja Miodrag Linta u januaru potpisao sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem, optužujući ga za manipulaciju izbeglicama i strančarenje.

"Potpisanim sporazumom Kolicija izbegličkih udruženja nije postala kolektivni član SNS-a, niti sam ja član Srpske napredne stranke", odgovorio je Linta, dodajući da je sporazum sa naprednjacima napravljen po principu partnerstva u rešavanju izbegličkih problema.

On je naveo i da je pisma podrške sporazumu sa naprednjacima poslalo 42 od ukupno 49 članica Koalicije udruženja izbeglica.

Pogledajte još