Povećati izvoz u Azerbejdžan

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je robna razmena Srbije i Azerbejdžana u prva tri meseca 2012. godine bila 4,346 miliona dolara i veća je od ukupne robne razmene ostvarene u 2011. godini.

Kako se navodi, potpredsednica PKS-a Vidosava Džagić kazala je da trgovinu Srbije i Azerbejdžana karakterišu malim obim robne razmene i ona ne zadovoljava ni potrebe ni mogućnosti dve strane.

Džagićeva je dodala da su oblasti u kojima je moguće poboljšati ekonomsku saradnju i povećati izvoz na tržište Azerbejdžana prehrambena industrija, sadni i semenski materijal, lekovi i medicinska oprema.

"Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su i za kupovinu srpskog nameštaja, podnih obloga, mašina i uredjaja za poljoprivrednu proizvodnju. Bolje poslovanje je moguće i u okviru hemijske industrije, ali i turizma", kazala je potpredsednica PKS-a.

U saopštenju PKS-a se naglašava da je prema podacima Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), Azerbejdžan jedna od najboljih zemalja za biznis i najbogatija država u regionu Južnog Kavkaza.

Pogledajte još