Ulaganje u mlade najbolji investicioni plan

BEOGRAD, 18. maja 2012. (Beta) - Mladi okupljeni oko Fondacije Ana i Vlade Divac u narednom periodu radiće na realizacji stvarnih vrednosti koje život čine boljim, a na osnovu rešenja do kojih su došli zajedničkim radom u prethodnih šest meseci, rečeno je u petak na skupu u Domu omladine.

Predsednica Fondacije, Ana Divac je izjavila je da su mladi, kao rezultat predanosti i želje za stvaranjem bolje budućnosti kreirali predloge projekata i akcija koje se bave borbom protiv nasilja, bezbednošću, zdravljem, kulturom i kvalitetnijim provodjenjem slobodnog vremena, obrazovanjem i zapošljavanjem i zaštitom životne sredine.

"Oko 250 mladih iz 90 oganizacija radilo je na definisanju problema, a nakon toga su se suočili sa većim izazovom - nalaženjem rešenja", kazala je Ana Divac i dodala da sada sledi najteži deo projekta pretvaranja snova u konkretna dela vidljiva za sve.

Prema njenim rečima, celo društvo će imati koristi od realizacije projekata i toga što su mnogi mladi rekli da neće, ne mogu i ne žele da čekaju nekoga drugoga da vrati prave vrednosti.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović ocenio je da je Srbija čvrsto opredeljena ka demokratskom i ekonomskom prosperitetu i dodao da mladi na tom putu imaju ogromnu ulogu. Prema njegovim rečima, za pobljšanje položaja mladih potrebna je sveobuhvatna i široka akcija društva.

"Ulaganje, ne samo materijalno, u decu, njihov razvoj, obrazovanje i vaspitanje predstavlja najvažniju investiciju u Srbiji i najbolji nacionalni investicioni plan", rekao je Obradović i dodao da stanje u porodici i društvu imaju najveći uticaj na izgradnju vrednosti.

Pogledajte još