Zvezde na kanskom festivalu prikupljale sredstva za Haiti

KAN, 19. maja 2012. (Beta-AP/AFP) - Gosti na filmskom festivalu u Kanu izdvojili su više od 1,3 miliona evra na humanitarnoj večeri za pomoć Haitiju.

Američki glumac Šon Pen, režišer Pol Hagis i menekenka Petra Nemcova ujedinili su sinoć napore svojih humanitarntih organizacija na svečanoj večeri i ponovo skrenuli pažnju na probleme Haitija, siromašne karipske zemlje razorene zemljotresom.

Specijalna karta za koncert grupe Ju-tu (U2) i gitara s potpisom Bonoa prodati su za 200.000 evra. Gosti su mogli da "kupe" i priliku da se sastanu s pevačicom Lejdi Gaga, ručaju s Nemcovom ili odu na trodnevni put na Haiti s Penom, za šta su tri osobe platile po 80.000 evra.

Kreator Djordjo Armani bio je jedan od domaćina. Medju gostima su, izmedju ostalih, bili komičari Kris Rok, Ben Stiler, Dejvid Švimer, mužicari Lajl Lovet i Šon "Didi" Kombs, glumci Džerard Batler i Juan Megregor, manekenka Eva Hercigova, glumica Dian Kruger...

"Filmski festival nikada nije samo o filmovima. Ovo što sada radimo nije o filmu. Nije o filmu kada stojima napolju i slikamo se za časopise. Ono o čemu se tu radi, jeste izražavanje i zajedničko iskustvo", rekao je Pen.

aza/dar

Pogledajte još