Nacionalista na čelu Srbije

0

BERLIN, 21. maja 2012. (Beta) – Nemački mediji u ponedeljak u izveštajima o predsedničkim izborima u Srbiji ističu da je novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić "nacionalista", "kontroverzna figura" i do pre nekoliko godina bliski saradnik i sledbenik za ratne zločine u Hagu optuženog predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

BERLIN, 21. maja 2012. (Beta) – Nemački mediji u ponedeljak u izveštajima o predsedničkim izborima u Srbiji ističu da je novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić „nacionalista“, „kontroverzna figura“ i do pre nekoliko godina bliski saradnik i sledbenik za ratne zločine u Hagu optuženog predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

U većini novinskih izveštaja se naglašava i da je Nikolićevim dolaskom na čelo Srbije pod znak pitanja stavljeno proevropsko opredeljenje Srbije.

Švajcarski dnevnik na nemačkom Noje cirher cajtung piše da se Nikolić sinoć „doduše trudio da ostavi državnički utisak, u šta su spadale i pohvalne reči na račun Tadića“.

Dodaje se da „budući predsednik ipak ostaje kontroverzna figura“ i podseća da se Nikolić „do pre samo nekoliko godina nije odvajao od ratnog huškača Vojislava Šešelja“ i da je „zastupao ultranacionalističke stavove“.

„U poslednje četiri godine on (Nikolić) glumi ubedjenog zagovornika ulaska u EU i ne želi da ga niko više podseća na njegove ranije izjave. U najmanju ruku postavlja se pitanje koliko je ova čudesna promena verodostojna“, pita se Noje cirher cajtung.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.