Pametni Mercedes sa jednom manom

0

Mercedes je objavio seriju video klipova u kojima predstavlja paket za pomoć u vožnji, koji se ugrađuje u novu generaciju SUV modela ML. Paket sastoji se od sistema za pomoć pri držanju trake na putu, održavanje pažnje vozača i sprečavanje sudara

Prvi video predstavlja tehnologiju držanja trake na putu (Active Lane Keeping Assist), koja prati linije na kolovozu, uočava gubitak pravca i upozorava vozača vibracijama na upravljaču. Sistem pomaže i u detektovanju vozila koja dolaze otpozadi. Ukoliko vozač ignoriše upozorenja, ova aktivna tehnologija može sama da preusmeri vozilo.

Sledeći video odnosi se na inovativnu asistenciju za održavanje budnosti vozača (Attention Assist), što je ekskluzivna tehnologija Mercedes-Benza. Ovaj sistem prati parametre vozačevog ponašanja, uspostavlja obrazac i uočava znake umora, što je velika opasnost u vožnji. Sistem potom razbuđuje vozača vizuelnim i zvučnim upozorenjima.

Pomoć u pokrivanju slepih tačaka (Blind Spot Assist), kao što ime kaže, je asistencija koja smanjuje opasnost od sudara prilikom skretanja, preticanja ili promene trake.

Šta mislite koja mu je mana?

Izvor: Nacionalnaklasa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.