Reprezentacija će se zasnivati na mladima

"Reprezentacija će se prvenstveno zasnivati na mladim igračima, ali su vrata selekcije otvorena svima koji se budu korektno ponašali. Oni moraju rečnikom i talentom da mi dokažu na terenu da zaslužuju da budu u nacionalnom timu", rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.

Novi selektor Srbije rekao je da se Nemanja Vidić i Dejan Stanković neće vratiti u reprezentaciju i dodao da još nije odlučio ko će biti kapiten, ali da će to verovatno biti Branislav Ivanović ili Aleksandar Kolarov.

Mihajlović je istakao da je tokom igračke karijere pravio mnogo grešaka i da je postao trener da mladim fudbalerima ukaže da oni to ne čine.

"Ja sam kao fudbaler pravio mnogo grešaka i na terenu i van njega, a kao trener želim da utičem na mlade da to ne ponove. Želim da im prenesem modele shvatanja i ponašanja koje sam stekao višegodišnjim radom u Italiji", kazao je on.

Mihajlović je rekao da je sa Fudbalskim savezom Srbije pregovarao dva i po meseca i da za to vreme nije želeo da sluša druge ponude.

"Tokom pregovora sa FS Srbije imao sam ponude tri italijanska kluba, ali nisam želeo da pregovaram. Došao sam ovde jer sam ubeđen da ćemo napraviti rezultat. Možda nemamo iskustvo kao ostale reprezentacije, ali imamo talenat, a oni to nemaju. Sa njime možemo smanjiti razliku u odnosu na ostale reprezentacije", rekao je Mihajlović.

"Potpisao sam ugovor na dve godine, nisam želeo na četiri jer bih u slučaju nauspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo napustio reprezentaciju. Ja ovaj posao ne radim samo zbog para. Dugo mi je bila želja da postanem selektor Srbije"
, dodao je Mihajlović.

Reprezentacija Srbije će krajem maja i početkom juna odigrati prijateljske mečeve protiv Španije, Francuske i Švedske.

"To su reprezentacije koje su bolje od nas i rezultat nam nije u prvom planu, iako ne idemo tamo da izgubimo, već da vidimo šta treba da se popravi i da se spremimo za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Svi igrači koje sam pozvao će odigrati bar jednu utakmicu", kazao je Mihajlović.

On je istakao da će sve kandidati za nacionalni tim morati da potpišu ugovor o etici ako budu želeli da igraju za reprezentaciju.

"Utakmice se ne dobijaju samo lukavstvom, utakmice se dobijaju talentom i fer-plejom. To će biti jedan ugovor o etici koji će morati da potpišu svi igrači koji budu hteli da budu članovi reprezentacije, a koji podrazumeva i pevanje himne pre meča jer je ona sastavni deo naše istorije i života. To će potpisati i predsednik Fudbalskog saveza i sekretar jer oni sude o našem radu i nama", istakao je novi selektor "orlova".

"Bilo koji igrač koji napravi neku glupost u svom klubu neće biti pozvan u reprezentaciju. To bi trebalo da vredi i za Adema Ljajića, ali sam ga pozvao jer nije znao za taj ugovor. Kada budu igrači to pročitali i potpisali znaće šta mogu, a šta ne", rekao je Mihajlović.

Ljajić je početkom maja tokom utakmice Fiorentine u prvenstvu Italije, prilikom zamene imao prvo verbalni, a potom i fizički sukob sa tadašnjim trenerom tog kluba Deliom Rosijem.

Beta

Pogledajte još