Aktivisti u Ukrajini nude besplatan smeštaj

Inicijativa Prijateljska Ukrajina, želi da promeni loš imidž te zemlje stvoren pred start Evropskog prvenstva i putem Interneta omogući ljubiteljima fudbala da se ekonomičnije i bolje snađu tokom posete bivšoj sovjetskoj republici.

"Ukrajina je prijateljska zemlja, Ukrajina je gostoljubiva zemlja. Želimo da promenimo imidž ukrajinskog naroda. Smeštaj je skroman, ali mi ćemo se potruditi da ga učinimo prijatnim.", rekla je koordinator programa Viktorija Svitova.

Hotelijeri i ugostitelji u Ukrajini su u susret EP. očekujući brojne goste u četiri grada. drastično povećali cene smeštaja i usluga, pa je reagovala Evropska fudbalska federacija (UEFA).

Predsednik UEFA Mišel Platini čak je pozvao vlasti u Ukrajini da zaustave "bandite i razbojnike" u pljački fudbalskih navijača.

Organizatori EP su početkom meseca uspeli da se dogovore sa ugostiteljima da spuste cene u razumne okvire, a Prijateljska Ukrajina sada želi da popravi poljuljani ugled gostoprimstva u zamlji domaćinu.

"Pozitivan utisak ljudi koji su bili u Ukrajini je redak, želimo to da promenimo",
kazao je jedan od pokretača inicijative Ihor Zavilinski.

On je dodao da će volonteri njegove organizacije voditi navijače na besplatna turistička razgledanja grada i raditi kao prevodioci.

Evropsko prvenstvo počinje 8. juna i traje do prvog jula, a gradovi domaćini u Ukrajini su Kijev, Donjeck, Lavov i Harkov.

Prijateljska Ukrajina nudiće svoje besplatne usluge preko Internet stranica www.rooms4free.org.ua, www.2012well.com.ua www.icanhelpu.com.ua.

Beta

Pogledajte još