Paraolimpijci u Ambasadi Velike Britanije

Paraolimpijske igre održaće se od 29. avgusta do 9. septembra u Londonu. Očekuje se više od 4.300 sportista iz oko 150 država, koji će se takmičiti u 20 disciplina.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da za organizatore isti značaj imaju Paraolimpijske igre kao i Olimpijske igre u Londonu.

"Velika mi je čast što danas kada je 100 dana do početka Paraolimpijskih igara u Londonu možemo da predstavimo tim Srbije"
, rekao je Devenport.

Prema njegovim rečima, London će treći put biti domaćin Olimpijskih igara, ali će prvi put organizovati Paraolimpijske igre.

"Paraolimpijci na svom primeru pokazuju koliko može da se ostvari snagom volje. Cilj nisu medalje, ali se nadam da će se javnost u Srbiji radovati uspesima", rekao je Devenport.

Šef misije Paraolimpijskog komiteta Srbije Zvonko Rot istakao je da je bio u Londonu i video objekte na kojima će se održati takmičenja i zaključio da "Velika Britanija organizuje nešto što će biti izvanredno".

Svetska rekorderka u bacanju koplja Tanja Dragić zahvalila se na prijemu u ime sportista.

"Daćemo sve od sebe da predstavimo našu zamlju na najlepši mogući način i da postignemo što bolje rezultate", rekla je Dragićeva.

Na spisku potencijalnih učesnika trenutno se nalazi 28 sportista koji bi trebalo da se takmiče u atletici, biciklizmu, stonom tenisu i streljaštvu. Konačan spisak zavisiće od dobijenih kvota

Beta

Pogledajte još