Danas prvo polufinalno veče Evrosonga

Večeras, u kristalnoj dvorani u Bakuu u počinje 57. Evrosong na kome će učestvovati predstavnici iz 42. zemlje. Prve i druge polufinalne večeri nastupiće po 18. takmičara, a ovogodišnju manifestaciju otvoriće predstavnik Crne Gore Rambo Amadeus, s pesmom "Euro Neuro". Posebna atrakcija biće vremešne predstavnice Rusije "Buranovske babuške", koje će se, odevene u narodnu nošnju, takmičiti pesmom "Party for Everybody".

POGLEDAJ: Rambo Amadeus - Euro Neuro

Joksimovića i njegovu pesmu "Nije ljubav stvar" prate dobre prognoze, a i on sam je pred odlazak u Bakuu obećao da će se sa "Evrosonga" vratiti kao pobednik. Na kladionicama je među prvih pet, dok akreditovani novinari "Evrosonga" prognoziraju da će u drugom polufinalu biti prvi.

Drugo polufinale biće održano u četvrtak, a prvi će na scenu izaći Željko Joksimović, u pratnji "Ad hok orkestra".

Srpski predstavnik, koji će se takmičiti pesmom "Nije ljubav stvar", neće imati ni malo lak zadatak, s obzirom na to da nastupa u istoj grupi sa švedskom predstavnicom Loren, koja važi za favorita takmičenja.

Finale će biti održano u subotu, a sigurni učesnici su predstavnici velike petorke - Velike Britanije, Francuske, Italije, Španije, Nemačke i domaćina Azerbejdžana.

Prve polufinalne večeri 22. maja nastupaju redom:

1. Crna Gora 2. Island 3. Grčka 4. Letonija 5. Albanija 6. Ruminija 7. Švajcarska 8. Belgija 9. Finska 10. Izrael 11. San Marino 12. Kipar 13. Danska 14. Rusija 15. Mađarska 16. Austrija 17. Moldavija 18. Irska

Uživo prenos "Evrosonga" iz Bakuu pratite večeras u 21h na RTS 1.

Druge polufinalne večeri 24. maja nastupaju redom:

1. Srbija 2. Makedonija 3. Holandija 4. Malta 5. Belorusija 6. Portugalija 7. Ukrajina 8. Bugarska 9. Slovenija 10. Hrvatska 11. Švedska 12. Gruzija 13. Turska 14. Estonija 15. Slovačka 16. Norveška 17. BiH 18. Litvanija

Izvor: Novosti

Pogledajte još